Konstituirajuća sjednica Senata Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Dana 22. listopada 2020. godine održana je prva, konstituirajuća sjednica Senata Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Privremeni rektor prof. dr. sc. Ivan Samardžić otvorio je Konstituirajuću sjednicu i jednoglasno, s 13 glasova za i niti jednim protiv, konstituiran je Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Riječ je o stručnom tijelu koje će imati 13 članova i u budućnosti odlučivati o svim akademskim, stručnim, znanstvenim i drugim pitanjima od važnosti za Sveučilište.

Velik događaj podržali su i gosti – dr. sc. Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije, Mirko Duspara dr. med., gradonačelnik Grada Slavonskog Broda te saborski zastupnici - Pero Ćosić, Ljubica Maksimčuk, Ankica Zmaić, Marina Opačak Bilić i Ružica Vukovac, koji su u procesu osnivanja Sveučilišta, kako je istaknuto, igrali veliku ulogu.

Datum 22. listopad 2020. godine, ostat će upisan kao povijesni dan, kako za Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju, tako i za najmlađe hrvatsko Sveučilište u Slavonskom Brodu, deveto po redu.
Podijelite ovu vijest

Vusb

Prijava za Administratore

Elektronička pošta

Elektronički identitet

Studomat