Menu Close

Stipendije

Studenti Sveučilišta u Slavonskom Brodu imaju mogućnost prijave i ostvarivanja prava na državnu stipendiju uz pomoć elektroničkih obrazaca i njihovu integraciju u informacijski sustav Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO).

Također Sveučilište u Slavonskom Brodu redovito svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima. Pravo na stipendiju imaju redoviti studenti preddiplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Veleučilišta pod uvjetima Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na stipendiju. Sveučilišta u Slavonskom Brodu dodjeljuje stipendije u dvije (2) kategorije:

A – izvrsni studenti

E – studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Stipendije Sveučilišta dodjeljuju se prema rang-listi svih studenata prijavljenih na javni natječaj za dodjelu stipendija koja se izrađuje za svaku pojedinu kategoriju stipendije.

Grad Slavonski Brod kao i Brodsko-posavska županija svake godine raspisuju natječaj za dodjelu potpore studentima s područja grada Slavonskog Borda i s područja Brodsko-posavske županije redovitim studentima i redovitim studentima športašima kategoriziranim Pravilnikom o kategorizaciji športaša HOO.

 

Rang lista studenata s rezultatima Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Slavonskom Brodu za akad. god. 2021./2022. (PDF)

 

Skip to content