Menu Close

Stipendije

Studenti Sveučilišta u Slavonskom Brodu imaju mogućnost prijave i ostvarivanja prava na državnu stipendiju uz pomoć elektroničkih obrazaca i njihovu integraciju u informacijski sustav Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO).

Također Sveučilište u Slavonskom Brodu redovito svake godine dodjeljuje stipendije svojim studentima. Pravo na stipendiju imaju redoviti studenti preddiplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Veleučilišta pod uvjetima Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na stipendiju. Sveučilišta u Slavonskom Brodu dodjeljuje stipendije u dvije (2) kategorije:

A – izvrsni studenti

E – studenti slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Stipendije Sveučilišta dodjeljuju se prema rang-listi svih studenata prijavljenih na javni natječaj za dodjelu stipendija koja se izrađuje za svaku pojedinu kategoriju stipendije.

Grad Slavonski Brod kao i Brodsko-posavska županija svake godine raspisuju natječaj za dodjelu potpore studentima s područja grada Slavonskog Borda i s područja Brodsko-posavske županije redovitim studentima i redovitim studentima športašima kategoriziranim Pravilnikom o kategorizaciji športaša HOO.

Rang lista studenata s rezultatima Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Slavonskom Brodu za akad. god. 2022./2023. (PDF)

Stipendije Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske za studente Biotehničkog odjela Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske u cilju učinkovite koordinacije politike regionalnog razvoja i provedbe razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema, petu godinu za redom dodjeljuje bespovratna sredstava za stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti.

Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu stipendije su potpisom ugovora dodjeljene redovitim i izvanrednim studentima sveučilišnog prijediplomski studija Ekoinženjerstvo i zaštita prirode, stručnog prijediplomski studij Bilinogojstva i stručnog diplomski studija Ekološka poljoprivreda.

Poveznice:

https://btho.unisb.hr/2023/11/03/poziv-studentima-bto-na-prijavu-za-dodjelu-stipendija-od-strane-ministarstva-poljoprivrede/

https://btho.unisb.hr/2024/01/09/vazna-obavijest-studentima-biotehnickog-odjela-sveucilista-u-slavonskom-brodu-vezana-uz-dodjelu-stipendija-od-strane-ministarstva-poljoprivrede/

https://btho.unisb.hr/2024/01/16/potpisivanje-ugovora-za-stipendije-ministarstva-poljoprivrede/

 

Skip to content