Menu Close

Zašto studirati na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu?

Kroz suvremene nastavne programe Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, studenti stječu znanja potrebna u projektiranju i konstruiranju proizvoda, u projektiranju proizvodnih procesa i izučavanju suvremene tehnologije proizvodnje. Tijekom studija studenti upoznaju informatiku i primjenu računala u strojarstvu, uz mnogobrojne praktične vježbe na računalima. Stjecanjem zvanja prvostupnik/ca inženjer/ka strojarstva ili magistar/ica inženjera/ka strojarstva postat će suvremeni/a stručnjak/inja, poduzetnik/ca i uspješan/a poslovna osoba. Studij strojarstva u Slavonskom Brodu izvodi se kontinuirano od 1962. godine. Od 1998. godine na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu izvodi se i poslijediplomska nastava i doktorski studij. Od 2005. godine na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu izvodi se studij strojarstva usklađen s Bolonjskim procesom.

Studenti koje zanima viša razina znanja mogu nastaviti studirati i na poslijediplomskom sveučilišnom (doktorskom) studiju i poslijediplomskom specijalističkom studiju. Fakultet tijekom studija također otvara mogućnosti za intervjue studenata s poznatim domaćim i inozemnim tvrtkama koje odabiru najbolje studente.

 

Zapošljivost i karijera

Prvostupnici/magistri inženjeri strojarstva imaju široke mogućnosti zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu jer su cijenjena radna snaga i njihovo zanimanje spada u skupinu deficitarnih zanimanja. Područje u kojem mogu djelovati je široko, od strojogradnje, preko posebnih industrija, do poljoprivrede i obrta. Izvrsni su kao proizvodni inženjeri, projektanti, konstruktori, istraživači, menadžeri. Vrlo dobro se snalaze u svim dijelovima procesa oblikovanja, proizvodnje, kontrole, prodaje i marketinga, servisiranja i održavanja strojeva i postrojenja. Mogu biti nositelji najsloženijih poslova u svim područjima strojogradnje i industrije uopće, a znanja iz menadžmenta odlikuju ih poslovnošću i sposobnošću upravljanja.

 

Ostalo

Studiranje u manjim radnim skupinama u dobro opremljenim laboratorijima, te mogućnost dobivanja državnih i stipendija iz gospodarstva, neke su od prednosti studiranja na Strojarskom  fakultetu. Mogućnost izvođenja stručne prakse u nekoj ustanovi/poduzeću u inozemstvu, uz pomoć IAESTE studentske iskaznice.

Skip to content