Menu Close

Info točka u sklopu projekta “Dobra klima za turizam”

Dana 20.11.2020. u prostorima Sveučilišta u Slavonskom Brodu u sklopu projekta ”Dobra klima za turizam” uspostavljena je Info točka koja za cilj ima pružanje informacija vezanih uz načine i mogućnosti prilagodbe turističke ponude klimatskim promjenama kako bi se što veći broj dionika u projektu, ali i šira javnost, upoznali s tijekom i rezultatima projekta. Također, u info točki će biti dostupni svi materijali proizašli iz projekta, a rad info točke nastavit će se i nakon završetka projekta kako bi se kroz nju postigla održivost projektnih rezultata i nastavilo s promicanjem koncepta održivog turizma.

Prvi posjetitelji i zainteresirana javnost već su posjetili info točku s ciljem informiranja o samom projektu, te su izrazili zadovoljstvo što projekt obuhvaća temu prilagodbe turističke ponude klimatskim promjenama i iskazali interes za praćenjem tijeka projekta kao i njegovim očekivanim rezultatima.

Kroz projekt će se provesti primijenjeno istraživanje prilagođenosti turističke ponude u ruralnom području Slavonije i Baranje na klimatske promjene, a kao rezultat bit će izrađen dokument ”Prijedlog mjera prilagodbe turističke ponude u ruralnom turizmu klimatskim promjenama” u cilju ostvarivanja većih prihoda i smanjenja ekološkog otiska.

 

Posted in EU projekti
Skip to content