Menu Close

Međunarodni znanstveni skup Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju​ posvećen 150. godišnjici autoričina rođenja Slavonski Brod, 18. – 20. travnja 2024.

Sveučilište u Slavonskom Brodu u čast 150. godišnjice rođenja književnice Ivane Brlić-Mažuranić  organizira od 18. travnja do 20. travnja Međunarodni znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”.  Na Znanstvenom skupu izlagat će više od 109 izlagača iz zemlje i inozemstva, a među njima i 14 profesora i suradnika s našega Sveučilišta.
Suorganizatori ovoga obljetničkoga Znanstvenog skupa su Grad Slavonski Brod, Županija brodsko-posavska, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Razred za književnost, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku – Filozofski fakultet i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski institut za povijest, Matica hrvatska u Zagrebu, Ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Brodu, Društvo hrvatskih književnika, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.
Pozivamo sve zainteresirane na svečanost otvorenja Znanstvenog skupa koja će se održati 18. travnja u 10 sati u dvorani 9 u Ulici 108. brigade.
Na otvorenju uz prigodni kratak program plenarna izlaganja održat će prof. dr. sc. Vinko Brešić, prof. dr. sc. Berislav Majhut i dr. sc. Jasna Ažman.
Radujemo se dolasku!
Organizacijski odbor Međunarodnog znanstvenog skupa “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

Plakat_IBM150 (PDF)

Posted in Događanja, Opće, Znanost
Skip to content